Sidebar

08
wo, juli

Politiek & Maatschappij
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

038 Zwolle Maatschappij – Sinds zondag 15 december kunnen reizigers gebruik maken van station Zwolle Stadshagen. Na de succesvolle proef afgelopen zomer werd besloten om het station met ingang van de landelijke nieuwe dienstregeling in gebruik te nemen. Om bij dit moment stil te staan deelden de betrokken bestuurders afgelopen maandagochtend 16 december, koffie en ‘spoorkoekjes’ uit aan de reizigers.

De afgelopen periode is er alles aan gedaan om het station klaar te maken voor gebruik. De maatregelen in de bediening van de trein en aan de infrastructuur van het spoor door Keolis en ProRail zijn afgerond. Bestuurders van de provincie Overijssel, gemeenten Zwolle en Kampen, ProRail en Keolis waren dan ook al vroeg aanwezig op station Zwolle Stadshagen om de eerste reizigers warm welkom te heten met gevulde koffiebekers en wat lekkers. Wat een goede actie! Reizigers zijn blij dat het station geopend is en kunnen sinds enkele dagen profiteren van een snelle verbinding met Zwolle en Kampen.

In het belang van de reiziger
Iedereen is blij met de opening van het nieuwe station. “Na de constatering, in december 2017, dat verhoging van de snelheid van de trein niet mogelijk was vanwege de bodemgesteldheid waardoor het station niet in gebruik kon worden genomen, is alles in het werk gesteld om dit probleem op te lossen. Er is daar de afgelopen jaren dan ook hard aan gewerkt waarbij we het belang van de reiziger altijd voor ogen hebben gehouden. Dit station is een absolute aanwinst voor de bereikbaarheid van de groeiende wijk Stadshagen, biedt een mooie aansluiting richting Kampen en Zwolle en verder het land in en vice versa”.

Buslijn 10 naar Deltion
Vanaf 15 december rijdt er vanaf station Zwolle Stadshagen in de ochtendspits van maandag tot en met vrijdag een speciale buslijn naar de Deltion Campus. Reizigers die gebruik maken van lijn 10 zijn zo’n tien minuten eerder op Deltion Campus dan met de huidige verbinding via station Zwolle en buslijn 9. Buiten de ochtendspits rijdt buslijn 10 niet, omdat de spreiding van de reizigers dan groter is.

Reisplanning
Wil je je reis van van of naar het nieuwe station tevoren plannen, raadpleeg dan www.keolisblauwnet.nl/stadshagen. Keolis Blauwnet verzorgt het treinvervoer op het traject Zwolle-Kampen in opdracht van de provincie Overijssel.

Bron: Gemeente Zwolle

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.